top of page

QR-koder kan være en verdifull tillegg til Enterprise Service Management (ESM)-praksiser


I dagens digitale tidsalder har QR-koder blitt en vanlig syn i mange ulike bransjer, og næringlivet er intet unntak. QR-koder har vist seg å være en effektiv måte å kommunisere informasjon på, og derfor har bruken av QR-koder økt betydelig i næringslivet de siste årene. Spesielt innenfor Enterprise Service Management (ESM) har QR-koder blitt en verdifull ressurs for å forbedre effektiviteten og brukeropplevelsen på tvers av ulike funksjoner.


QR-koder kan være en verdifull tillegg til Enterprise Service Management (ESM)-praksiser, og forbedre effektiviteten og brukeropplevelsen på tvers av ulike funksjoner. Her er 15 bruksområder hvor QR-koder kan integreres med ESM-praksiser:

 1. Aktiv sporing: Integrer QR-koder i dine fysiske eiendeler for å forenkle sporingen av eiendeler, og tillate enkel identifikasjon og lokalisering av eiendeler ved å skanne QR-koden med en mobil enhet.

 2. Lagerstyring: Fest QR-koder til lagerartikler for å forenkle lageroppdatering, og muliggjør sanntidsoppdatering av lagerbeholdningen ved et enkelt skann.

 3. Work order: Generer QR-koder for arbeidsordre, slik at teknikere kan umiddelbart få tilgang til relevant informasjon og oppdatere arbeidsordrestatus ved å skanne koden på stedet.

 4. Knowledge Managent: Tilby QR-koder for tilgang til kunnskapsartikler, vanlige spørsmål eller feilsøkingsguider, slik at brukere og teknikere raskt kan finne relevant informasjon.

 5. Servicecatalog: Bruk QR-koder for å dirigere brukere til tjenestekatalogen, og forenkle prosessen med å sende inn forespørsler om IT-tjenester og støtte.

 6. Incident management: Tilordne QR-koder til spesifikke hendelser, slik at supportteam kan få tilgang til detaljer, spore fremdrift og oppdatere hendelsesstatus mer effektivt.

 7. Service Desk-innsjekk: Implementer QR-kode-innsjekk ved service-desken, slik at brukere raskt kan registrere sin ankomst og motta sanntidsoppdateringer om statusen.

 8. Bestilling av konferanserom: Utstyr konferanserom med QR-koder som omdirigerer til et romreservasjonsystem, slik at brukere enkelt kan bestille et rom via sine mobile enheter.

 9. Opplæring og onboarding: Inkorporer QR-koder i opplæringsmateriell og onboarding-prosesser, og gi nye ansatte rask tilgang til relevante ressurser og informasjon.

 10. Utstyrsvedlikehold: Fest QR-koder til utstyr, og muliggjør at teknikere kan få tilgang til vedlikeholdsrekorder, planer og instruksjoner ved en enkel skann.

 11. Fasilitetsstyring: Bruk QR-koder for fasilitetsnavigasjon og wayfinding, og hjelp brukere med å finne spesifikke områder, rom eller eiendeler innen organisasjonen din.

 12. Leverandørstyring: Bruk QR-koder for leverandøridentifikasjon og kommunikasjon, og forenkle prosessen med å kontakte og administrere eksterne tjenesteleverandører.

 13. Emergency respons: Implementer QR-koder for nødprosedyrer og ressurser, og gi en rask og tilgjengelig måte for brukere å få tilgang til viktig sikkerhetsinformasjon.

 14. Kundefeedback: Integrer QR-koder i kundefeedback-skjemaer eller undersøkelser, og gjør det enklere for brukere å gi tilbakemelding om tjenester og supportopplevelser.

 15. Sikkerhet og tilgang: Bruk QR-koder for sikker tilgang til sensitive opplysninger, og krever at brukere autentiserer med sine mobile enheter før de får tilgang til begrensede ressurser.

Ved å integrere QR-koder i dine ESM-praksiser, kan du betydelig forbedre effektiviteten, tilgjengeligheten og brukeropplevelsen i hele organisasjonen din.

12 views

Comments


bottom of page